Openbare ruimte

Samenwerkingen en verbonden partijen

Samenwerkingen en verbonden partijen

Dar NV  
Dar verzorgt voor de gemeente Nijmegen de afvalinzameling en reiniging. Ook uitvoerende taken op het gebied van integraal beheer van de openbare ruimte  (IBOR) zijn ondergebracht bij Dar. In samenwerking met Werkbedrijf Nijmegen heeft de Dar ook een belangrijke rol voor onze gemeente op het gebied van ‘social return’ (werkervaring en de toeleiding van inwoners naar de arbeidsmarkt).

MARN
Via de MARN is de continuïteit van de verwerking van brandbaar restafval en GFT bij ARN BV gewaarborgd. Daarbij ontstaan nuttige bijproducten zoals warmte voor het warmtenet, duurzame energie, biogas en compost. Daarmee draagt MARN bij aan een duurzaam afvalbeheer. Tevens kan de gemeente Nijmegen via het aandeelhouderschap van MARN sturen op de verdere strategische ontwikkeling van ARN.

ODRN
Het doel van de Omgevingsdienst Regio Nijmegen (ODRN) is om hogere kwaliteit van vergunningverlening, toezicht en handhaving (VTH) te bereiken tegen lagere kosten: sneller, beter, goedkoper. Om dit te bereiken zijn verschillende VTH-taken van de 6 gemeenten in de regio Nijmegen en de Provincie Gelderland gebundeld in de ODRN.
De ODRN voert een gemêleerd takenpakket uit dat onder andere bestaat uit vergunningverlening en handhaving op milieugebied. Daarmee bevorderen wij de kwaliteit van de leefomgeving.  

Werken op regie
We concentreren ons op een regiefunctie bij de uitvoering van het beleid uit de nota “Geef (ze) de openbare ruimte”.  We geven de uitvoerende partijen de ruimte om meer delen van het gemeentelijke takenpakket over te nemen waarbij ze naast de uitvoering ook meer beheerstaken overnemen. Een voorbeeld hiervan is het bomenbestek met Van Esch. De overeenkomst voor het onderhoud en de aanleg van speeltoestellen zal op korte termijn worden aanbesteed.

Lasten & baten

Lasten

42

5,0 %

Baten

23

2,8 %

Deze pagina is gebouwd op 11/03/2020 15:55:24 met de export van 11/03/2020 15:48:44